Prijava za onlajn program prekvalifikacije za IT do 15. maja

0
prekvalifikacije za IT
Foto: Ilustracija, Pexel

Prijave za novi online program za prekvalifikacije za IT moguće je da podnesu do 15. maja 2022. zaposleni i nezaposleni širom Srbije.

Poziv je uputio kabinet predsednice Vlade Srbije, u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku upravu i sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Ovo je nastavak programa u okviru kojeg je od 2017. do sada obučeno više od 2.200 polaznika i polaznica.

Zahvaljujući pozitivnim rezultatima prethodnih faza programa prekvalifikacije za IT, kao i kontinuiranog rasta IKT sektora u Srbiji, odlučeno je da se program nastavi i da se pokrene novi ciklus obuka za više od 400 polaznika i polaznica.

Program će ove godine biti održan online, kako bi svi polaznici iz cele Srbije mogli da direktno iz svog doma učestvuju.

Online program prekvalifikacije za IT sprovodiće se tokom 2022. i 2023. i obuhvatiće minimum 250 sati stručne obuke fokusirane na jedan od pet programskih jezika (Java Script, PHP, Python, Java, .NET) i sistem administraciju, kao i 40 časova iz mekih veština i 120 časova prakse.

Svi zainteresovani mogu da dobiju sve informacije na sajtu itobuke.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime