Predstavljen novi konkurs za dodelu oznake „Najbolje iz Vojvodine“

0
najbolje iz vojvodine
Foto: Ilustracija, Pexels

U poslovnim prostorijama Restorana i hotela „Veliki“ u Novom Sadu, jednog od osamnaest prošlogodišnjih dobitnika oznake „Najbolje iz Vojvodine“, danas je održano predstavljanje novog konkursa za sticanje prava korišćenja ovog prestižnog znaka, koji se, kao i prethodne godine, dodeljuje na tri godine.

-Turizam u Vojvodini se oporavlja nakon epidemije, pa je broj noćenja veći za pedeset jedan odsto nego lane, a slobodnih mesta gotovo da nema u Novom Sadu i Subotici, gde će u naredna dva meseca biti održani Egzit i Palićki filmski festival, rekao je pokrajinski sekretar Nenad Ivanišević, predstavljajući novi konkurs.

Isticanje regionalnog porekla i kvaliteta proizvoda, usluga i manifestacija

-Opredeljenje Sekretarijata je da zajedno sa Jugoinspektom i Turističkom organizacijom Vojvodine istakne regionalno poreklo i kvalitet proizvoda, usluga i manifestacija. To radimo upravo da bi pokazali da imamo čime da se ponosimo i u Srbiji i AP Vojvodini i kako bi dobitnicima ovog priznanja mogli da pomognemo oko plasiranja svojih proizvoda i usluga. Ovim jasno pokazujemo da želimo da promovišemo najbolje od najboljih. Za ovu namenu izdvajamo 10 miliona dinara, istako je Ivanišević.

Oznaku „Najbolje iz Vojvodine“ dobijaju najkvalitetniji pružaoci usluga u oblasti turizma, programi, manifestacije kao i industrijski, zanatski i proizvodi domaće radinosti.

Pravo da učestvuju na konkursu imaju pravna lica, preduzetnici, fizička lica ili drugi organizacioni oblici koji se bave proizvodnjom roba ili pružanjem usluga, odnosno organizatori programa i manifestacija, koji imaju sedište ili prebivalište na teritoriji AP Vojvodine.

Prijave na Konkurs i konkursna dokumentacija se dostavljaju na adresu DOO „Jugoinspekt – Novi Sad“, a sam konkurs se sprovodi u saradnji sa Turističkom organizacijom Vojvodine.

Konkurs je otvoren do 31. jula 2022. godine, a kompletna dokumentacija je javno dostupna na veb-sajtu Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, kao i na mobilnoj aplikaciji Sekretarijata.

Oznaka „Najbolje iz Vojvodine” se dodeljuje na tri godine, a nadzor se sprovodi svake godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime