Predsednik Skupštine Ivica Dačić: Rasprava o rebalansu budžeta u utorak

0
Parlament Srbije
Foto: Pixabay.com

Skupština Srbije će u utorak, po hitnom postupku, raspravljati o predlogu rebalansa budžeta, a potom će se pred poslanicima naći i predlog o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, rekao je predsednik Skupštine Ivica Dačić za Radio Beograd.

Ivica Dačić se osvrnuo i na predsedničke izbore u SAD, navodeći da će, ko god da pobedi, dobiti čestitke od predsednika Srbije i ostalih zvaničnika.

„Srbija će nastaviti dobre odnose sa SAD“, rekao je predsednik Skupštine.

Kada je reč o Vašingtonskom sporazumu, istakao je da će Srbija sprovoditi ono na šta se obavezala, bez obzira na to ko će biti novi američki predsednik.

Govoreći o hapšenju bivših pripadnika OVK, naveo je da Srbije ne bi trebalo da bude euforična.

„Dug je put do presude, a u procesu je najvažnija zaštita svedoka“,izjavio je Dačić za Radio Beograd.

Ivica Dačić, koji je i lider socijalista, rekao je da je zadovoljan postizbornom kombinatorikom i da njegova partija nije oštećena.

Tvrdi da mesto predsednika Skupštine vredi više od ministarske fotelje i kako je to njegova najveća funkcija do sada u kojoj želi da pokaže maksimum.

Za međustranački dijalog na kojem insistira Brisel, Dačić je rekao da je ranije dogovoreno da taj dijalog ima dve faze, prvu i drugu, i da druga treba da bude završena do narednih parlamentarnih izbora.

Dodaje da će dijalog biti nastavljen tamo gde je i stao, ali tek posle drugih prioriteta kao što su rebalans budžeta i izmene Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Prvi čovek Skupštine podseća da su novi izbori zakazani za proleće 2022. godine, i da, imajući u vidu tu činjenicu, međustranački dijalog trenutno može da sačeka.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime