Predložen rebalans budžeta AP Vojvodine za 2022. godinu

0
rebalans bužeta AP Vojvodine
Foto: twitter.com/VladaVojvodine

Pokrajinska vlada utvrdila je juče Predlog pokrajinske skupštinske odluke o rebalansu budžeta AP Vojvodine za 2022. godinu.

Kako je navedeno na sajtu Pokrajinske vlade, aktuelni budžet se uvećava za 729,5 miliona dinara, odnosno povećan je na 89,14 milijardi dinara.

Rebalansom će deo sredstava biti usmeren, umesto sredstava od zaduživanja, za realizaciju poslednje faze projekta automatizacije protivgradne odbrane u Vojvodini.

U saopštenju se navodi da će drugi deo sredstava biti usmeren u tekuću budžetsku rezervu i korišćen u skladu sa hitnim potrebama u raznim društvenim oblastima.

Na sednici je doneta i odluka da se u 2022. godini izdvoji 250 miliona dinara za rešavanje stambenog pitanja ili unapređenje uslova stanovanja porodica sa troje ili četvoro na teritoriji Vojvodine.

Pravo na tu pomoć imaju porodice u kojima se počev od 1. januara 2022. godine do dana raspisivanja konkursa rodi treće ili četvrto dete, a procenjeno je da će to pravo ostvariti oko 230 porodica.

Na sednici je utvrđen i mesečni iznos materinskog dodatka za nezaposlene majke za treće ili četvrto dete, u visini od 15.000 dinara.

Dodaje se da će se i u 2022. godini postupak vantelesne oplodnje sufinansirati sa 240.000 dinara, a krioembriotransfer sa 100.000 dinara. Za tu meru ukupno je predviđeno 50 miliona dinara, a procena je da će pravo na pomoć ostvariti oko 170 parova.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime