Pokrenuta platforma za podučavanje digitalnoj ekonomiji

0
sednica Saveza za eUpravu
Foto: Ilustracija, Pixabay.com

Organizacija za podršku srpskom IT i startap ekosistemu „Startit“ pokrenula je platformu za deljenje znanja i učenje namenjena svima koji žele da napreduju u IT ekonomiji nazvanu „Startit Zajednica“. U njoj je već registrovano 100 vrhunski stručnjaka kako bi sa drugima delilo znanje.

U saopštenju je navedeno da je „Startit Zajednica“ platforma koja pruža podršku i znanje svakom pojedincu koji želi da gradi i unapređuje karijeru unutar digitalne ekonomije i na taj način doprinese rešavanju ekonomske situacije u zemlji.

– Svet i globalna ekonomija se menjaju brže nego ikada i bilo nam je važno da pružimo građanima opciju da se obrazuju za poslove budućnosti, koji se mogu realizovati putem interneta i koji se mogu dobro naplatiti, rekao je Vukašin Stojkov, suosnivač i generalni menadžer Startita.

On je istakao važnost besplatne obuke smatrajući da nedostatak novca ne sme biti prepreka građanima da imaju karijernu perspektivu.

Ove sedmice je otvoren poziv i za pojedince koji žele da dobiju podršku putem platforme u nekoj od sledeće četiri oblasti: početak IT karijere, napredak u IT karijeri, razvoj digitalnih proizvoda i startap preduzetništvo, navedeno je u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime