Pokrenut program podrške „Serbia Ventures“

0
viennaup
Foto: Ilustracija, Pexels
Fond za inovacionu delatnost objavio je da traži partnera za osnivanje fondova preduzetničkog kapitala u cilju ubrzavanja rasta startap ekosistema u Srbiji.

Pokretanjem novog programa podrške „Serbia Ventures“, Fond želi da podstakne privatne investitore da ulažu u startap preduzeća sa visokim potencijalom za rast, navedeno je u sopštenju.

Privatnim investitorima sa udruženim sredstvima, izgradjenim poslovnim veštinama i stečenim investicionim iskustvom, od danas je na raspolaganju dikretni podsticaj do pet miliona evra za osnivanje uspešnog fonda preduzetničkog kapitala.

Detaljne predloge dugoročnih investicionih strategija učesnici javnog poziva mogu podneti online putem portala Fonda za inovacionu delatnost do 15. juna.

Sredstva za realizaciju javnog poziva obezbedjena su iz budžeta Srbije, sa razdela Ministartva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a dizajn programa kreiran je od strane Inicijative Digitalne Srbije kroz program podrške Vlade Švajcarske.

Ocenjeno je da novi vid podrške, smanjuje rizik privatnim investitorima i povećava dostupnosti finansijskih sredstava za razvoj tehnoloških preduzeća kako bi postigli značajniji uspeh na tržištu.

Dugogodišnjim ulaganjem kroz programe podrške u ranim fazama razvoja, Fond je, kako je istaknuto, potvrdio da su mladim preduzećima nakon uspešno završenog osnovnog razvoja proizvoda/usluge/tehnologije neophodna dodatna ulaganja u vidu mentorstva, finasijskih sredstava i medjunarodnih poslovnih veza.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime