Počele prijave za obuku zaposlenih za energetske skaute

0
Foto: Pixabay.com

Nemačko – srpska privredna komora (AHK Srbija) objavila je poziv kompanijama da do 30. septembra prijave zaposlene za besplatnu obuku za energetske skaute.

Obuka se sprovodi u okviru projekta AHK “Young Energy Europe 2.0”, u cilju pomoći kompanijama da postanu energetski efikasnije i da smanje emisiju ugljen-dioksida, kao i da dugoročno smanje troškove.

Obuka podrazumeva sticanje praktičnog znanja i veština na temu energije – od proizvodnje i njenog značaja za zaštitu životne sredine do njene efikasne upotrebe u preduzećima, saopštila je AHK Srbija.

Projekat podrazumeva obuku učesnika u oblastima energetske efikasnosti i optimizacije resursa, kako teorijski tako i kroz praktičnu realizaciju projekata iz ovih oblasti u svojim kompanijama i organizacijama.

Kroz projekat kvalifikujemo učesnike programa u tzv. energetske skaute, koji će nakon obuke naučiti da prepoznaju i iskoriste potencijale ušteda energije i optimizacije resursa u svojim kompanijama.

Prva petodnevna obuka je zakazana za period između 25. oktobra i 5. novembra 2021. godine, bez ograničenja broja učesnika iz pojedinačnih kompanija.

Obuku realizuju docenti na srpskom jeziku, a starosna granica polaznika, takođe, nije limitirana.

Nakon obuke sledi period od nekoliko nedelja u kojem energetski skauti identifikuju najveće potrošače energije i osmišljavaju i sprovode sopstvene projekte u svojim kompanijama, a koji će biti evaluirani na osnovu unapred zadatih parametra od strane stručne komisije.

U poslednjem modulu projekti se prezentuju u zajedničkoj radionici i ocenjuje ih žiri.

Svi energetski skauti dobijaju sertifikat o učešću od Nemačko-srpske privredne komore, a najbolje ocenjeni energetski skauti imaće priliku da predstave svoj projekat na posebnom događaju u Berlinu.

Nemačko-srpska privredna komora poziva sve zainteresovane kompanije da uzmu učešće u projektu i time steknu brojne benefite za svoje poslovanje i daju svoj doprinos jačanju ekološke svesti i zaštiti životne sredine.

Prijavni formulari se nalaze na web stranici Nemačko-srpske privredne komore.

Projekat se finansira u okviru Evropske klimatske inicijative (EUKI) Saveznog ministarstva za životnu sredinu, zaštitu prirode i nuklearnu sigurnost (BMU) i sprovodi se zajedno sa inostranim privrednim komorama u partnerskim zemljama.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime