Pirot: Veliki potencijal obnovljivih izvora energije

1
Gradonačelnik Pirota
Foto: Youtube/Gradska uprava Pirot

Gradonačelnik Pirota Vladan Vasić izjavio je da opština na čijem je čelu ima veliki potencijal za proizvodnju energije iz obnovljivih izvora.

On je u razgovoru sa Magazin energetskog portala rekao da se solarna energija i energija biomase izdvajaju  po potencijalima i mogućnostima.

– Grad Pirot ima značajno iskustvo i realizovane projekte korišćenje biomase, poput prvog projekta JPP u Srbiji, kojim je obezbeđeno grejanje u četiri škole. Poslednjih godina pokrenuti su projekti izgradnje nekoliko solarnih elektrana velikih snaga, što domaćih što stranih investitora, instalisanih snaga od oko 100 megavata – rekao je Vasić.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Pirota u okviru projekta „Energetska efikasnost Pirota“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

1 KOMENTAR

  1. Još veći potencijal je energetska efikasnost i štednja. Naše zgrade uopšte nisu energetski efikasni, kroz prozore i zidove otiče skoro trećina toplotne energije. Ako ništa više mogu se terase zimi zagraditi jeftinim PVC ceradama. MOgo bi neki grant i za to, onda za zamenu stolaroje, pokrivanje fasada sa izoloacijom, zaštita tavana, podruma, itd. Bolej uštedeti energiju nego je uvoziti

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime