Otvoren poziv za inovacije u oblasti cirkularne ekonomije

0
ilustracija ekologije
Foto: Pixabay.com

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Srbiji, i Ministarstvo zaštite životne sredine u saradnji sa Globalnim fondom za životnu sredinu otvorili su javni poziv za inovacije u oblasti cirkularne ekonomije.

Poziv se odnosi na predloge inovativnih i isplativih projekata, poslovnih modela i tehničkih rešenja za smanjenje emisije štetnih gasova sa efektom staklene bašte na nivou lokalnih zajednica, saopštio je UNDP.

Predlozi treba da se zasnivaju na principu cirkularne ekonomije koja podrazumeva spajanje ekonomije i sistema upravljanja otpadom.

Javni poziv otvoren je od 1. decembra ove do 1. februara 2021. godine, a na njega mogu da se prijave lokalne samouprave, komunalna preduzeća, privredni subjekti i nevladine organizacije registrovane u Republici Srbiji.

Kako je naveo UNDP, autori predloga koje stručni žiri odabere kao najbolje dobiće mentorsku i drugu stručnu podršku, kako bi se njihove ideje razvile u zrele projekte i uspele da dobiju finansijska sredstva neophodna za sprovođenje u praksi.

Dodaje se da je između ostalog cilj ovog konkursa podrška tranziciji Srbije ka cirkularnoj ekonomiji i zelenim preduzećima radi održavanja konkurentnosti srpske privrede na međunarodnom tržištu i ispunjavanja uslova za ulazak u Evropsku uniju.

Više detalja o načinu prijavljivanja na Poziv za inovacije u oblasti cirkularne ekonomije može se naći na adresi inovacije.klimatskepromene.rs.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime