Osam opština dobilo novac za zapošljavanje

0
novac
Foto: Ilustracija, Pexels

Osam lokalnih samourpava dobiće sredstva u ukupnom iznosu od 400.000 evra za sprovođenje inovativnih rešenja u oblasti zapošljavanja.

Novac je obezbeđen od strane Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, prenosi zvanični sajt ovog Ministarstva.

Sredstva za projekte gradovima i opštinama Kragujevac, Knjaževac, Pirot, Novi Pazar, Vranje, Bač, Vrnjačka Banja i Ćićevac, odobrio je ministar Nikola Selaković.

Sredstva su odobrena na osnovu Javnog poziva koji je je bio otvoren u periodu od 3. do 24. Oktobra tekuće godine.

– Osam lokalnih jedinica lokalnih samouprava će realizacijom inovativnih rešenja u oblasti lokalne politike zapošljavanja, zasnovanih na podacima i u saradnji sa različitim akterima na lokalnom nivou, doprineti rešavanju i ublažavanju prepoznatih izazova na lokalnom tržištu rada. Lokalne samouprave će na taj način odgovoriti na potrebe teže zapošljivih nezaposlenih lica i društveno osetljivih grupa, u cilju podsticanja zapošljavanja i poboljšanja njihovog položaja – saopšteno je iz Ministarstva.

Ukupna vrednost bespovratnih sredstava za osam jedinica lokalnih samouprava obuhvaćenih ovom odlukom iznosi 387.993,02 evra.

Javni poziv realizovan je u okviru projekta „Podrška Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja u pilotiranju inovativnih rešenja za zapošljavanjeˮ, uz tehničku i finansijsku podršku Globalnog Programa Nemačke razvojne saradnje „Migracije za razvoj“ (PME), koji u Srbiji sprovodi GIZ.

Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ, ovaj program sprovodi u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Nacionalnom službom za zapošljavanje i Komesarijatom za izbeglice i migracije.

Podsećamo, nedavno je održan drugi Star Tech konkurs kojim je obezbeđeno milion dolara za najinovativnije startapove, mala i srednja preduzeća.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime