Opština Zemun sufinansira stambene zajednice

0
opština zemun
Foto: Pixabay

Stambene zajednice koje su ispunile sve uslove javnog konkursa za izbor projekata za sufinansiranje aktivnosti na unapređenju svojstava zgrade na području opštine Zemun u 2021. godini, krenule su sa realizacijom radova, saopšteno je iz ove opštine.

Od ukupno 80 stambenih zajednica sa teritorije opštine Zemun, 21 je radove privela kraju.

-Sve stambene zajednice koje će dobiti potrebna sredstva iz budžeta Opštine Zemun, a koja neće biti viša od 240 hiljade dinara sa PDV-om po jednom projektu, ispunile su stroge uslove konkursa: da su projektom kojim konkurišu obuhvaćene aktivnosti definisane konkursom, da se projektovani radovi izvode u skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji, da je učesnik konkursa obezbedio sredstva potrebna za učešće na konkursu u iznosu od najmanje deset odsto procenjene vrednosti projekta sa PDV-om, da je učesnik konkursa saglasan da finansira eventualne dodatne troškove i da aktivnosti za koje se traže sredstva po ovom konkursu nisu finansirana od drugog budžetskog korisnika, dodato je u saopštenju.

Sufinansiranje najviše 90 odsto od ukupne cene radova

U Ohridskoj ulici 7 je zamenjena stolarija u zajedničkim prostorijama, kao i vrata koja izlaze na balkon. Nova ulazna aluminijumska vrata su postavljena u Prvomajskoj 22, a zamenjena su i vrata koja izlaze na dvorišni deo objekta.

Ulazna vrata su zamenjena i u stambenim objektima u Zlatiborskoj 8, Franje Krča 63, Milana Uzelca 23, Dobrovoljnih vatrogasaca 3, Tršćanskoj 17, Filipa Višnjića 39, na Karađorđevom trgu 8, u Jovana Miodragovića 5, Ohridskoj 9, Pere Kosorića 10 i 12, kao i Emilije Jakšić 24. U Drinskoj ulici 3 zamenjeni su oluci, dok su pojedine stambene zajednice zamenile protivpožarne aparate i video-nadzor.

Opština Zemun preuzela je obavezu da sufinansira najviše do 90 odsto od ukupne cene radova prilikom zamene oluka, ulaznih vrata, interfona, podnih obloga, poštanskih sandučića, rasvete, molersko-farbarskih radova, nabavke protivpožarnih aparata, uvođenja video-nadzora i drugih radova u cilju sprečavanja nastanka štetnih posledica po život i zdravlje ljudi, životnu sredinu, privredu ili imovinu veće vrednosti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime