Opština Vladimirci daje bespovratna sredstva za iskopavanje bunara

0
Bunari za navodnjavanje
Ilustracija Foto: Pixabay.com

Odeljenje za poljoprivredu, turizam i društvene delatnosti opštine Vladimirci objavilo je Konkurs za dostavljanje prijave za dodelu podsticajnih sredstava za iskopavanje (bušenje) bunara na teritoriji opštine Vladimirci za 2020. godinu.

Pravo na dodelu podsticajnih sredstava može ostvariti fizičko lice – nosilac registrovanog aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva sa teritorije opštine Vladimirci.

Podsticajna sredstva koristiće se za iskopavanje (bušenje) bunara za navodnjavanje u povrtarskoj, voćarskoj, ratarskoj i stočarskoj proizvodnji na području opštine.

Najveća dubina bunara, za koju se daju podsticajna sredstva, je 125 metara. Podsticajna sredstva se mogu koristiti za jedan bunar u 2020. godini.

Iznos podsticajnih sredstava je 30 evra (u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne Banke Srbije na dan isplate) po dužnom metru. Maksimalan iznos podsticajnih sredstava je 3.750 EUR za jedan bunar. Podsticajna sredstva se dodeljuju bespovratno.

Pravo na korišćenje podsticajnih sredstava imaju poljoprivredni proizvođači upisani u registar poljoprivrednih gazdinstava. Oni su nosioci poljoprivrednog gazdinstva po osnovu prava svojine poljoprivrednog zemljišta koje se nalazi na teritoriji opštine Vladimirci na kojem obavljaju poljoprivrednu proizvodnju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime