Opština Obrenovac „časti“ maturante

0
Fotografija preuzeta sa sajta obrenovac.rs

Opština Obrenovac će treću godinu zaradom snositi troškove organizacije maturskih večeri za maturante srednjh škola.

Predsednik opštine Miloš Stanojević i načelnik Odeljenja za informisanje i brigu o mladima Boris Bogdanovski podelili su učenicima vaučere za besplatno matursko veče, prenosi zvanični sajt opštine Obrenovac.

Stanojević je naglasio da ovim projektom opština Obrenovac nastoji da pomogne porodicama, odnosno roditeljima maturanata.

– Vodićemo računa da maturanti budu bezbedni i pobrinućemo se da obezbedimo dobre uslove za proslavu maturske večeri – rekao je Stanojević.

Opština Obrenovac će i ove godine realizovati projekat ”Matursko leto”, kada će najbolji maturanti i studenti koji na ovogodišnjem konkursu nisu ostvarili pravo na studentske nagrade, dobiti priliku da besplatno letuju na nekom od popularnih letovališta.

– Ovim projektom podržaćemo naše maturante i studente, dati im dodatnu podršku za dalje školovanje. Mi moramo raditi na kreiranju podsticajnih uslova, kako bi mladi ljudi ostali ovde. Naime, oni moraju imaju dobre uslove u školama, takođe neophodno je da im na raspolaganju budu programi koji će ih nadalje motivisati da ostvaruju dobre rezultate i ostanu ovde u Obrenovcu – istakao je Stanojević.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime