O smanjanju zagađenja vazduha: Da Niš prodiše

0
Niš zeleni grad
Elizabeta Vojinovi Nikolić

Na onlajn tribini ekološke organizacije „Zeleni ključ“, u okviru projekta „Da Niš prodiše“, održanoj u Nišu predstavnici relevantnih institucija grada, akademske zajednice i civilnog sektora.

Oni su govorili o merama za smanjenje zagađenja vazduha na teritoriji grada i važnosti građanskog aktivizma u očuvanju životne sredine.

Tom prilikom je istaknuto da su glavne aktivnosti u okviru projekta „Da Niš prodiše“ informisanje građana o značaju kvaliteta vazduha. U okviru tribina i uličnih akcija podiže se svest građana o ovoj važnoj temi kao i razgovori o merama i preporukama u cilju očuvanja životne sredine.

Takođe, istaknuto je da zagađenje vazduha, između ostalog dovodi i o povećanog rizika od oboljevanja od kronavirusa.

Ujedinjene nacije objavile su izveštaj u kome se navodi da su zagađenje vazduha i emisija štetnih gasova sa efektom staklene bašte značajno opali tokom pandemije. Mnogi gradovi su izgradili nove biciklistčke staze i pešačke zone u cilju poboljšanja kvaliteta vazduha.

Formirana je radna grupa za smanjenje aerozagađenja na teritoriji grada Niša, koja trenutno izrađuje plan kvaliteta vazduha.

Završetak projekta se očekuje do kraja godine, rečeno je na onlajn tribini ekološke organizacije „Zeleni ključ“ održanoj u okviru projekta „Da Niš prodiše“.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Niša u оkviru prоjekta „Eko Niš“. Stavоvi izneti u pоdržanоm medijskоm prоjektu nužnо ne izražavaju stavоve оrgana kоji je dоdeliо sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime