Novi Sad: Otvoren razvojni centar „IBM-a“

0
Fotografija preuzeta sa sajta novisad.rs

Američka kompanija IBM otvorila je razvojni centar u Novom Sadu u kojem će mladi inženjeri raditi na razvoju softvera.

Svečanom otvaranju prisustvovali su premijerka Srbije Ana Brnabić , gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić, kao i predstavnici kompanije IBM, prenosi zvanični sajt Novog Sada.

Predsednica Vlade je istakla važnost dolaska kompanije poput IBM-a.

– Ova kompanija već posluje u Beogradu, ali do sada nije razvijala tehnologiju u Srbiji. Jedan veliki „IBM“ otvara svoj razvojni centar kod nas i to u Novom Sadu. Taj potez znači mnogo za budućnost IT industrije i privredni sektor – istakla je Ana Brnabić.

Gradonačelnik Novog Sada je rekao da se spisku od 900 IT kompanija koje posluju u Novom Sadu, pridružila se jedna od vodećih američkih kompanija iz ove oblasti.

– IBM trenutno zapošljava više od 30 naših sugrađana, ali sa potencijalom i planom širenja koji podrazumeva zapošljavanje još toliko stručnjaka. Kao Grad, nastavićemo da pružamo maksimalnu podršku širenju i razvoju IT sektora – rekao je Đurić.

Direktor „IBM“ za Srbiju Nikola Polić naglasio je da će na prostoru od oko 500 kvadratnih metara raditi mladi inženjeri na razvoju softvera, a koji su se školovali, uglavnom, na Fakultetu tehničkih nauka i Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu. Kompanija „IBM“ (International Business Machines Corporation) ima sedište u SAD i bavi se računarskim tehnologijama – proizvodnjom računarskog hardvera, softvera, uslugama, hostingom i konsaltingom.

Podsećamo, Grad Novi Sad i Vlada AP Vojvodine uložiće oko milijardu dinara u rekonstrukciju novosadskih ulica i putne infrastrukture.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime