Novi Sad: 52 miliona dinara za samozapošljavanje

1
Fotografija preuzeta sa sajta novisad.rs

Grad Novi Sad dodelio je 130 ugovora o subvencijama za samozapošljavanje pa će 130 nezaposlenih lica dobiti po 400.000 dinara.

Ugovore je dodelio gradonačelnik Milan Đurić na osnovu Javnog poziva za dodelu subvencije za samozapošljavanje na teritoriji Grada Novog Sada u 2022. godini, prenosi zvanični sajt Novog Sada.

Odobrena su sredstva za samozapošljavanje 130 nezaposlenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Novom Sadu i to u iznosu od po 400 000 dinara.

– Poslednjih 10 godina Grad Novi Sad aktivno podstiče samozapošljavanje, između ostalog, putem Gradske uprave za privredu koja u kontinuitetu sprovodi javne pozive za dodelu subvencija za naše sugrađane koji žele da otpočnu sopstveni biznis. Partner u tom poduhvatu nam je Nacionalna služba za zapošljavanje, sa kojom godinama uspešno realizujemo sve programe iz oblasti zapošljavanja. Iz godine u godinu povećavamo subvencije za tu namenu, a ove godine izdvojili smo rekordna sredstva – skoro 52 miliona dinara – rekao je Đurić.

U ime svih korisnika subvencije obratila se Ivana Morarević koja se zahvalila Gradu Novom Sadu i istakla da taj vid podrške mnogo znači.

– Najlepše je raditi ono što čovek voli i čime želi da se bavi, a nama ovde prisutnima je upravo to i omogućeno kroz ova bespovratna sredstva. Biti „sam svoj gazda“ uz ljubav prema poslu i inicijalnu podršku svog Grada je dobitna kombinacija za uspeh preduzetnika – rekla je Ivana Morarević.

Podsećamo, Grad Novi Sad je pre nekoliko dana uručio pakete pomoći socijalno ugroženim porodicama.

1 KOMENTAR

  1. Volja i želja je OK, ali potrebna je i ideja, šta raditi. Bilo bi korisno doznati čime će se ti dopbitnici baviti, da li proizvodnjom ili uslugama, da li e biti neka poljoprivreda. Meni napamet pada kupiti kombi i baviti se selidbama, sada to dobro ide. Za IT gde je najveća para treba edukacija , kod taksista je prevelika konkurencija

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime