Novi Pazar: Saradnja sa novosadskim Univerzitetom

0
Fotografija preuzeta sa sajta novipazar.rs

Grad Novi Pazar planira blisku saradnju sa novosadskim Univerzitetom sa ciljem školovanja inžinjerskog kadra za ovaj deo Srbije.

Na poziv gradonačelnika Nihata Biševca Novi Pazar su posetili  dekan Fakulteta tehničkih nauka Univeziteta u Novom Sadu Srđan Kolaković, prenosi zvanični sajt Novog Pazara.

Sastankom u Gradskoj upravi inicirano je partnerstvo u različitim sferama. Šef Odeska za razvoj i realizaciju projekata Faruk Suljević rekao je da je razmenjen niz fantastičnih ideja o saradnji.

– Razgovarali smo o izradi projektno-tehničke dokumentacije i izradi planske dokumentacije neophodne za razvoj Novog Pazara. Bilo je reči i o načinima rešavanja aktuelnog pitanja, vezano za nedostatak tehničkog stručnog kadra. Sve je manji broj dece koja upisuju tehničke fakultete i želimo da sa Univerzitetom u Novom Sadu napravimo komunikaciju i uputimo omladinu o tome šta studenti dobijaju kada završe neki od tehničkih fakulteta. Oni postaju predvodnici razvoja grada i čitavog regiona – istakao je Suljević.

Kolaković je potvrdio da su na sastanku dogovoreni konkretni potezi i istakao sprenost ustanove na čijem je čelu da pomogne lokalnoj samoupravi.

– Kao ustanova sa 17 hiljada studenata i 13 departmana, isto toliko struka i 1.250 zaposlenih, želimo da pomognemo u školovanju inžinjerskog kadra za ovaj region. Na sreću, kadar je sve traženiji u ovom trenutku a mi smo tu da vam pomognemo da dobijete kvalitetne pojedince koji će graditi Novi Pazar i razvijati lokalnu zajednicu – rekao je Kolaković.

Podsećamo, Novi Pazar je nedavno dobio donaciju Ambasade Turske u Srbiji.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime