Novi kotao na pelet za vrtić u Babušnici

0
Obdaništa u Srbiji
Foto: Pixabay.com/Ilustracija

Boravak oko 130 dece u vrtiću „Dečija radost“ u Babušnici, kao i uslovi za rad zaposlenih, biće značajno unapređen kompletnim renoviranjem predškolske ustanove i izgradnjom novog kotlovskog postrojenja na pelet.

Radovi, ukupne vrednosti 232.265 evra, se izvode zahvaljujući podršci Evropske unije preko programa EU PRO Plus, koji se realizuje u saradnji sa Ministarstvom za evropske integracije.

Oni podrazumevaju uređenje unutrašnjosti ove predškolske ustanove uključujući zamenu unutrašnjih vrata, renoviranje i opremanje mokrih čvorova, zamenu podova, krečenje, uređenje kotlarnice, odnosno zamenu kompletne instalacije i opreme u kotlarnici sa izgradnjom novog kotlovskog postrojenja na pelet.

Opština Babušnica je u prethodne dve godine u saradnji sa donatorima i nadležnim ministarstvima aktivno radila na renoviranju vrtića, zamenjena je stolarija, postavljena termička izolacija i nova fasada, nabavljeno novo kombi vozilo za prevoz dece, a uredili smo i dvorište. Sada ćemo uz podršku Evropske unije završiti dvogodišnju obnovu ove jedine predškolske ustanove u našoj opštini, rekla je predsednica opštine Babušnica Ivana Stojičić.

Ona je dodala da će uz od više 179.000 evra koje je EU opredelila za ovaj projekat, opština učestvovati u realizaciji sa skoro 53.000 evra.

Takođe, predviđena je i izgradnja senzorne sobe što će posebno doprineti razvoju dece sa invaliditetom, koja takođe pohađaju ovu predškolsku ustanovu, kroz terapiju koja utiče na koncentraciju, smirenost i socijalizaciju te i bolju socijalnu uključenost.

Rok za završetak radova koje izvode firme izabrane u postupku javne nabavke je 75 dana.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta opštine Babušnica u okviru projekta „Energetska efikasnost opštine Babušnica“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime