Novi investicioni ciklus u Vojvodini vredan 4,5 milijardi dinara

0
savet za rodnu ravnopravnost
Foto: twitter.com/VladaVojvodine

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je 21. marta ugovore vredne 4,5 milijardi dinara predstavnicima gradova i opština za realizaciju 32 projekta u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, razvoja sporta i u oblasti kulture.

– Ovo je važan dan za Vojvodinu jer počinje novi investicioni ciklus, u kojem ćemo zajedničkim naporima realizovati nove projekte značajne za Vojvodinu i svih 45 lokalnih samouprava. Ta sredstva biće investirana direktno u lokalni ekonomski razvoj, izjavio je Mirović i dodao da je iz pokrajinskog budžeta, preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine, za ove namene izdvojeno 3,6 milijardi dinara, dok će ostatak obezbediti lokalne samouprave.

Mirović je naglasio da se u ovom delu finansiranja ne nalaze oni projekti koji su direktno iskazani u budžetu AP Vojvodine za 2022. godinu, poput izgradnje fabrika vode u Odžacima, Beočinu i Temerinu, kao i izgradnje „Muzeja 2021“ i rekonstrukcije Studija M u Novom Sadu.

Kako je najavljeno, radiće se projekti u oblasti saobraćajne infrastrukture – nova kružna raskrsnica na potezu Bulevara cara Lazara i Fruškogorske ulice u Novom Sadu, rekonstrukcija dela biciklističke staze od Futoga prema Veterniku, sanacija i rekonstrukcija saobraćajnica u Subotici, Pančevu, Apatinu, Senti, Žitištu, Sečnju, Temerinu, Titelu, Irigu, Žablju i Odžacima.

Najavljena je i  rekonstrukcija dela distributivne vodovodne mreže u Kikindi i sanacijuapostrojenja za dezinfekciju pijaće vode u Gložanu i Magliću, kao i projekti u opštinama Nova Crnja, Mali Iđoš, Kanjiža i Bački Petrovac.

U oblasti sporta biće dograđena fiskulturna sala u Srednjoj tehničkoj školi u Somboru i izgrađena sala u Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević“ u Sremskoj Mitrovici. Počeli su i radovi u sportskoj sali u Inđiji.

U toku je priprema za rekonstrukciju kulturnih centara u Srbobranu, Lovćencu, Ravnom Selu, Velebitu i Aleksandrovu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime