Nove kantice za odlaganje otpada u centru Niša

0
Kantice za smeće u Nišu
Foto: Elizabeta Vojinović Nikolić

U centru Niša postavljene su 24 kantice za odlaganje otpada, objavljeno je na društvenim mrežama JKP Mediana.

Direktor tog preduzeća Dragoslav Pavlović najavio je da bi narednih dana trebalo da se postavi još 28 kantica za odlaganje otpada.

Ovo je rezultat saradnje Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj sa Gradom u prethodne dve godine vezana.

Ušrafljene kantice za smeće
Foto: Printscreen/ Ušrafljene kante za smeće u parku

Dvogodišnja saradnja Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj i Grada Niša vezana za formiranje Kataloga urbane opreme Grada, rezultirala je postavljanjem 24 đubrijera (kantica za odlaganje otpada) u ulici Milojka Lešjanina, Voždovoj ulici, kao i na raskrsnici sa ulicom Vojvode Mišića.

Ovih dana se očekuje i postavljenja planiranih 28 kantica, celom dužinom ulice Nikole Pašića i Dušanovom.

Đubrijere su zapremine 25 litara, imaju logo Tvrđave, zaštićene su od vremenskih uticaja, a ključ imaju službe JKP „Mediana“ Niš kako bi ih redovno servisirali.

Postoji mogućnost i nadgradnje pepeljarama, što se očekuje u bliskoj budućnosti kako bi bio rešen problem nepotrebnog bacanja opušaka po ulicama.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Niša u okviru projekta „Eko Niš“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime