Nova platforma Nacionalne akademije za obuke džavnih službenika

0
konkursi za zamenu kotlova
Foto: Ilustracija, Pixabay.com

Na LMS platformu Nacionalne akademije za javnu upravu postavljena je obuka Održivi razvoj i zaštita životne sredine.

Korisnici, državni službenici i službenici lokalne samouprave, imaju mogućnost da se upoznaju sa ovom kompleksnom i veoma aktuelnom temom.

Život na planeti i sva ljudska društva zavise od održavanja krhkih ravnoteža između prirode i ljudi. Sve očiglednije su posledice prekomerne potrošnje resursa i energije i zagađenja vode, vazduha i zemljišta.

Globalno zagrevanje je najveća pojedinačna pretnja s kojom se svet suočava. Naučnici upozoravaju da bi klima na zemlji mogla dosegnuti tačku nakon koje se mogu pojaviti nepovratne promene i nastati dramatične posledice, donoseći velike ekonomske i društvene poremećaje.

Obuka „Održivi razvoj i zaštita životne sredine“ pomoći će korisnicima da sagledaju različite aspekte zaštite životne sredine i razumeju i identifikuju probleme i uzroke problema koji se javljaju u životnoj sredini, navodi se na sajtu Nacionalne akademije za javnu upravu.

Program obuke „Održivi razvoj i zaštita životne sredine” nastao je uz podršku projekta „Jačanje kapaciteta za unapređeno sprovođenje međunarodnih sporazuma iz oblasti zaštite životne sredine“, koji sprovode Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) i Ministarstvo zaštite životne sredine, uz podršku Globalnog fonda za životnu sredinu (GEF).

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime