Niš uskoro dobija muzičku fontanu

0
Foto: youtube.com/veljko05/Printscreen

Izgradnja nove fontane na Trgu kralja Milana u Nišu, na mestu gde je nekada bio parking kod Gradske kuće, privodi se kraju i počele su probe sa vodom, kaže Nenad Stanković, gradski većnik.

Nenad Stanković dodaje da je ovo nekoliko dana sa lepim vremenom iskorišćeno za završetak radova na fontani, ali pre svega za prve probe sa vodom.

– Izvođač radova, firma Gramond, danas vrši testiranje opreme koja je ugrađena, a stigla je iz Nemačke. Upravo se radi na štelovanju brizgaljki i svetla. Na stubovima za osvetljenje koji se nalaze oko fontane biće postavljeni zvučnici jer je fontana i muzička i radiće tako što će biti uspostavljena sinhronazicaja pokreta vode sa melodijama koje će se čuti. U toku su razgovori sa izvođačima radova oko izbora muzike koja će se čuti. Naša je ideja da melodije budu i niške i strane – kaže Stanković.

Dodaje da postoji nekoliko programa rada fontane koji će se smenjivati, odnose se na svetlo i vodu, a prema njegovim rečima osoblje koje bude upravljalo fontanom moći će to da radi i uz pomoć mobilnog telefona budući da se radi o najsavremenijim uređajima.

On dodaje da se nastavljaju i radovi na mostu koji su u toku i biće završeni u predviđenom roku.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime