Niš: Narodno pozorište dobija Malu scenu

0
Fotografija preuzeta sa sajta ni.rs

Niško Narodno pozorište dobiće tokom 2023. godine Malu scenu što će omogućiti širenje repertoara i održavanje dve predstave u isto vreme.

Radove na izgradnji Male scene finansira Republika Srbija sa oko 120 miliona dinara, a rok za završetak radova je 270 dana, prenosi zvanični sajt Grada Niša.

– Država je izdvojila milion evra za dogradnju Narodnog pozorišta na radost svih zaposlenih i ljubitelja umetnosti i kulture u našem gradu – rekla je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, koja je zajedno sa direktorom Narodnog pozorišta obišla pripreme radove na izgradnji Male scene.

Ona je naglasila da će Mala scena pružiti mogućnost mladim umetnicima da izvode predstave, afirmišu se i što je podjednako važno da se posle završenih studija u Beogradu vrate u Niš i tu dobiju posao.

Direktor Narodnog pozorišta u Nišu Spasoje Milovanović istakao je zadovoljstvo što će, u godini kada niški teatar slavi 135 godina postojanja i kontinuiranog rada, dobiti i Malu scenu.

– Zaista veliki dan i za Narodno pozorište i za grad, kao i za umetnost u celini. Izgradnjom Male scene, koja našoj ustanovi nedostaje praktično od osnivanja, omogućićemo mladim ljudima da predstave svoje znanje i talenat, a ujedno je to nova ponuda u našem repertoaru – izjavio je Milovanović.

Podsećamo, pre nekoliko dana Niš je dobio i novi park u centru grada.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime