Neprestana digitalizacija – Sremska Mitrovica

0

Sremska Mitrovica uradila je mnogo na polju osavremenjavanja rada, kako u internom poslovanju, tako i u radu sa građanima, a u planu su i nova ulaganja u razvoj elektronskih usluga i novih tehnologija.

Građanima je najbitnije da im se skrati vreme administrativnih procesa, prikupljanja raznih papira i čekanja, kaže za „Naše mesto’’ Miroslav Jokić, načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove Sremske Mitrovice. Prema njegovim rečima, u Sremskoj Mitrovici građani najviše koriste elektronske usluge upisa dece u vrtić, Bebo dobro došla na svet, Moj predmet, potom platformu eZUP, koja omogućava građanima da ostvaruju svoja prava bez donošenja dokumenata, virtuelni matičar.

Na pitanje za koje elektronske usluge su građani najviše zainteresovani, Jokić odgovara da su na odličan prijem kod građana naišle usluge kod poreskih prijava, zemljišnih knjiga, inspekcijskih službi, kod izdavanja građevinskih dozvola. On smatra da je malo lokalnih samouprava koje imaju digitalizovane te uprave zajedno, kao i to da je veliki broj usluga trećeg i četvrtog nivoa.

Sremska Mitrovica - Naše Mesto digitalizacija

Šta se najviše koristi

U ovom gradu su zadovoljni dosadašnjim rezultatima digitalizacije, kako u internom delu rada same Uprave, tako i u delu digitalizacije dokumenata i svim segmentima namenjenim konkretno građanima. Jokić navodi da žele da digitalizuju još više usluga i potrudiće se, kako kaže, da u narednom periodu to i ostvare. Digitalne tehnologije se, kako kaže, ipak najviše koriste u zdravstvenim ustanovama i to kod zakazivanja pregleda, dok kod komunalnih preduzeća, npr. kod prijave kvarova na vodovodu i slično, još uvek dominira telefonski sistem prijave.

On posebno ističe prozivni sistem u Uslužnom centru opštine koji je građanima, kako navodi, olakšao i ubrzao komunikaciju sa zaposlenima. Ustanove kulture, arhivska građa i kulturno nasleđe još uvek nisu digitalizovani, ali je u planu, kao i biblioteka, što je, kako navodi, i zakonska obaveza. Zakonska obaveza je i da opština obezbedi energetskog menadžera zaduženog za unapređenje energetske efikasnosti i Sremska Mitrovica intenzivno radi na tome da uskoro angažuje stručno lice koje će obavljati taj posao. „U postupku smo pripreme dokumentacije za postavljanje LED rasvete na teritoriji grada’’, kaže Jokić.

Sremska Mitro­vica, kao lokalna samouprava ima razvijen sistem SMS-a u funkciji poljoprivrede već četiri godine i spro­vodi ga Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica. Uglavnom se koristi u svrhu obaveštava­nja poljoprivrednika o lokalnim merama iz ove oblasti, konkursima za pod­sticaje i subvencije na pokrajinskom i republičkom nivou, stručnim sastancima ili okruglim stolo­vima, vremenskim uslovima i sl.

Opširnije u štampanom izdanju

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime