Najviše se online u Srbiji kupuje hrana

0
elektronsko plaćanje pomoću kartice
Foto: pixabay

Online kupovina hrane u Srbiji povećana za 200 odsto, odeće za 100 odsto, a tehničkih uređaja i računarske opreme za 50 odsto.

Elektronska trgovina u Srbiji je u velikom porastu, što najbolje ilustruje podatak da je vrednost realizovanih transakcija u ovoj vrsti trgovine u prethodne tri godine porasla za čak 300 odsto, izjavila je državna sekretarka u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

– Tokom vanrednog stanja uvedenog zbog pandemije korona virusa, poštanski operatori su zabeležili rast broja pošiljki, odnosno dostava robe kupljene putem elektronske trgovine za čak 40 odsto, dok su trgovci zabeležili rast elektronske trgovine od 50 do čak 300 odsto, zavisno od vrste roba i usluga“, rekla je Matić.

Ona je, na online panelu „Trendovi elektronske trgovine u Srbiji – eCommerce kao ključ uspeha u novim vremenima“, koji je organizovala Srpska asocijacija menadžera, navela da posle ukidanja vanrednog stanja poštanski operatori i dalje beleže veći rast elektronske trgovine, nego u vreme proglašenja pandemije i to od 50 do 100 odsto.

Većina trgovaca je zadržala porast od oko 100 posto u odnosu na isti period prethodne godine.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime