NAJU na godišnjem sastanku OECD-a

0
OECD
Foto: Nacionalna akademija za javnu upravu

Pomoćnik direktora Nacionalne akademije za javnu upravu, Dejan Raketić, prisustvovao je Godišnjem sastanku Globalne mreže nacionalnih škola za upravu OECD-a održanom u Atini 20. i 21. juna 2022. godine, uz podršku Nacionalnog centra za javnu upravu i lokalnu samoupravu (National Centre for Public Administration and Local Government (EKKDA)) sa kojim Nacionalna akademija ima potpisan Sporazum o saradnji.

Kako se navodi u saopštenju akademije, na sastanku u Atini, članovi mreže su se fokusirali na rezultate istraživanja sprovedenog tokom pandemije, na ulogu škola u jačanju kapaciteta za liderstvo i otpornost u kriznim vremenima, na sprovođenje i evaluaciju novih metoda učenja i na promovisanje kulture celoživotnog učenja u javnoj upravi.

-Imajući u vidu značaj pozicioniranja Nacionalne akademije na relevantnoj međunarodnoj sceni, učešće pomoćnika direktora Nacionalne akademije na sastanku prilika je za uspostavljanje neposredne saradnje sa predstavnicima srodnih institucija koje su članovi ove mreže, istaknuto je.

Nacionalna akademija je postala član OECD Globalne mreže nacionalnih škola za upravu u avgustu 2018. godine na poziv Sekretarijata mreže.

Mreža pruža jedinstvenu platformu za razmenu iskustava i dobrih praksi koja osigurava da zaposleni u javnom sektoru imaju veštine i kompetencije kako bi odgovorili na trenutne i buduće prioritete.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime