Nadležni u Leskovcu ponovo uklonili divlje deponije u naseljima

0
Divlja deponija
Foto: Arhiva

Akcija uređenja javne površine i čišćenja divlje deponije sprovedena je proteklog vikenda u naselju Slavka Zlatanović na dve lokacije u Leskovcu.

Ovom prilikom uklonjena je velika količina otpada, a nadležni apeluju na stanovnike ovog dela grada da pravilno odlažu smeće, kako ne bi ponovo došlo ponovo do stvaranja divlje deponije.

Da je ljudsku svest najteže menjati i iskoreniti loše navike kod čoveka, najbolje pokazuje primer deponije u ovom naselju.

Uprkos stalnom uklanjanju divljih deponija i smetlišta sa ove lokacije od strane nadležnih službi, ona se godinama iznova stvaraju.

Deponija okružena uređenim kućama i dvorištima, koja se iznova stvara, očišćena je treći put ove godine zahvaljujući intervencijok nadležnih.

Kako izveštava lokalna televizija, ostaje da se vidi koliko je potrebno vremena da se ovde ponovo formira smetlište, ali se postavlja i pitanje da li je moguće i kako dugotrajno rešiti ovaj problem.

U akciji uklanjanju ove deponije prethodnog vikenda bio je uključen Leskovački komunalac, Odeljenje za zaštitu životne sredine, Kompanija  Por Werner Weber i  Komunalna milicija.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Leskovca u okviru projekta „Eko Leskovac“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime