Na portalu eUprava obaveštenje o PCR testu

0
Kovid infekcija u lokalnim samoupravama
Foto:Pixabay.com

Na portalu eUprave aktivirana je nova usluga koja omogućava građanima da se prijave ukoliko žele da im obaveštenje o tome da li im je test na virus korona gotov stigne na mejl ili SMS-om.

To je na konferenciji za medije Kriznog štaba izjavio direktor Kancelarije za IT Mihailo Jovanović, koji je istakao da je usluga jednostavna, besplatna i da se može akivirati u tri koraka, prenele su Agencije.

– Na naslovnoj strani portala eUprava postoji informacija o aktiviranju notifikacije, kada građani odu na tu stranu upisuju svoj JMBG, e-mail i sami odlučuju da li će popuniti i kvadrat sa brojem telefona. Tada će dobiti notifikaciju kada je njihov PCR test završen – objasnio je Jovanović.

On je naglasio da poruke koje se šalju građanima ne sadrže informaciju da li je test pozitivan ili negativan, već samo da li je gotov PCR test.

Ukoliko budu želeli da izvrše uvid u svoj PCR test, dovoljno je da posete portal eZdravlje (e-zdravlje.gov. rs), gde se uloguju unošenjem serijskog broja kartice zdravstvenog osiguranja i LBO broja i vide svoj test, dodao je Jovanović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime