Moja prva plata: Prijavljeno 5.000 poslodavaca

0
Foto: nzs.rs

Za treći ciklus programa Moja prva plata prijavilo se oko 5.000 poslodavaca koji su oglasili 8.200 radnih mesta.

Direktor Nacionalne službe za zapošljavanje Zoran Martinović kaže da se za poslove interesuje 12.000 nezaposlenih, prenosi zvanični sajt NZS.

– Prijava poslodavaca traje do 22. septembra. Prijavljuju se poslodavci iz svih krajeva Srbije, ali prednjače Beograd i Novi Pazar, a slede Niš, Novi Sad, Kragujevac, Jagodina – rekao je Martinović.

Kada je reč o delatnostima prijavljenih poslodavaca i obrazovnim profilima koji se traže, on navodi da je najviše zahteva za srednjom stručnom spremom.

– Uglavnom je to administracija, trgovina, pravo, ekonomija. Dakle, traže se knjigovođe, računovođe, ali i konobari, medicinske sestre, vaspitačice – istakao je Martinović.

Martinović je dodao da bi nezaposleni trebalo da se pripreme i informišu kako bi  mogli da konkurišu.

– Bliži kraj prve faze, odnosno prijavljivanje poslodavaca i počinje druga faze kada se prijavljuju nezaposleni mladi. Prijavljivanje počinje 3. oktobra i traje do kraja meseca, a sve informacije o potrebama poslodavaca i oglašenim radnim pozicijama moći će da se nađu na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje kao i na portalu Moja prva plata – zaključio je Martinović.

Podsećamo, NZS je tokom leta obezbedio sredstva za samozapošljvanje u Smederevu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime