Međunarodna konferencija geonasleđa i geoturizma 7. i 8. maja na Zlatiboru

0
konferencija geonasleđa i geoturizma
Foto: Naša Mesta

Zlatibor će ove godine biti domaćin 3. Međunarodne konferencije geonasleđa i geoturizma koja se održava 7. i 8. maja u Konferencijskoj sali Inovacionog biznis centra Zlatibor.

Sve atraktivnija tema okupiće brojne goste iz zemlje i inostranstva, a očekuje se da rezultati daju podstrek za dalja naučna istraživanja i praktičnu primenu daleko šire od mikrosredina, navodi se u saopštenju Turističke organizacije Zlatibor. Izlaganja u vidu stručnih radova objavljuju se u specijalizovanim časopisima koji se bave naučno istraživačkim radovima.

Nakon prve održane Konferencije u Novom Sadu 2010. godine, pokazalo se da postoji potreba za intenziviranjem rada u ovom pravcu, te je naredni skup bio u Poljskoj 2017. godine. Ove godine, Zlatibor je preuzeo na sebe obavezu i odgovornost za organizaciju.

Pored domaćina, Inovacionog biznis centra Zlatibor, organizatori 3. Međunarodne konferencije geonasleđa i geoturizma su Opština Čajetina, Turistička organizacija Zlatibor i Srpska akademija nauka i umetnosti.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime