MDULS uspostavljanja aplikativni modul za ispit za inspektora

0
Foto: Pixabay.com

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave trenutno je u završnoj fazi uspostavljanja aplikativnog modula za ispit za inspektora u okviru softverskog rešenja za stručne ispite iz delokruga ovog Ministarstva.

Ovaj aplikativni modul u celini će omogućiti elektronsko upravno postupanje i elektronske komunikacije (usluge elektronske uprave) u radu sa državnim i drugim organima koji za svoje zaposlene podnose zahteve za polaganje ispita za inspektora, navedeno je u obaveštenju na sajtu Ministarstva.

U skladu sa rokovima utvrđenim Pravilnikom o ispitu za inspektora, elektronska usluga „ispit za inspektora“ biće dostupna svim korisnicima – državnim i drugim organima, od 1. januara 2021. godine.

S tim u vezi, pozivaju se budući korisnici sistema da blagovremeno obezbede potrebne preduslove za korišćenje ove elektronske usluge, i to: odrede ovlašćeno službeno lice za podnošenje zahteva za polaganje ispita za inspektora i preduzimanje drugih radnji u sistemu; obezbede kvalifikovani elektronski sertifikat za pristup ovlašćenog službenog lica sistemu; dostave eksport digitalnog elektronskog sertifikata u CER formatu;
podnesu zahtev za evidentiranje korisnika sistema (organa i ovlašćenog službenog lica organa).

Zahtev za evidentiranje korisnika, sa popunjenim obrascem i eksportom kvalifikovanog elektronskog sertifikata u CER formatu potrebno je dostaviti Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, najkasnije do petka – 18. decembra 2020. godine, putem elektronske pošte na adresu: jelena.ovuka@mduls.gov.rs, a zatim i putem pošte, potpisane od strane rukovodioca organa.

Takođe, na sajtu je navedeno da se obaveštavaju državni i drugi organi koji za svoje zaposlene podnose zahteve za polaganje stručnih ispita: Državni stručni ispit, posebni stručni ispit za matičara i ispita za inspektora da je od 1. januara 2021. godine, prijava moguća isključivo putem Elektronskog jedinstvenog upravnog mesta, kome se pristupa sa veb prezentacije Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, izborom iz glavnog menija opcije Stručni ispiti, a zatim iz padajućeg menija odgovarajuće vrste stručnog ispita.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime