MDULS održao više od 50 sastanaka sa rukovodiocima lokalnih samouprava

0
Foto: Pixabay.com

MDULS je, od pokretanja novog mehanizam saradnje, održao više od 50 sastanaka sa rukovodiocima lokalnih samouprava u Republici Srbiji.

Redovni radni sastanci se održavaju svakog četvrtka u terminu od 14 do 19 časova.

Na ovaj način MDULS se aktivnije uključuje u rešavanje problema jedinica lokalnih samouprava (JLS), pruža podršku idejama i projektima koji za cilj imaju unapređenje usluga koje JLS pružaju građanima, daje podršku novim liderima koji do sada nisu obavljali poslove rukovođenja u JLS, kao i ženama koje vode gradove i opštine ili koje se nalaze na čelu organa lokalnih vlasti, a kojih je danas 150 u Srbiji.

Kako je objavljeno na sajtu Ministarstva u protekla dva meseca fokus razgovora sa rukovodstima gradova i opština bio je na pripremi projekata sa kojima su JLS konkurisale za raspodelu sredstava iz Budžetskog fonda.

Fond ove godine iznosi pola milijarde dinara i namenjen je za realizaciju već započetih ili novih projekata za koje u budžetima JLS nema dovoljno sredstava (opremanje sportskih hala, opremanje škola i vrtića, sanacija kišne kanalizacione mreže, asfaltiranje seoskih ulica ili puteva, sanacija ulične rasvete, organizacija važnih kulturnih manifestacija, i dr).

Redovni susreti sa čelnicima lokalnih vlasti predstavljaju nov mehanizam rada MDULS sa ciljem jačanja partnerskog odnosa i podrške gradovima i opštinama koje vodi ministarka Marija Obradović sa državnim sekretarima i saradnicima.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime