Lokalne samouprave ključne u pružanju usluga građanima i privredi

0
jedinice lokalne samouprave
Foto: mduls.gov.rs

Državna sekretarka Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Maja Mačužić Puzić učestvovala je da onlajn događaju povodom obeležavanja završnice USAID-ovog „Projekta za odgovornu vlast“.

Tom prilikom je poručila da su jedinice lokalne samouprave ključna karika u pružanju usluga građanima i privredi.

– Iz godine u godinu raste zadovoljstvo građana kvalitetom usluga koje im gradske, odnosno opštinske uprave pružaju, a unapređeni su i mehanizmi za veće učešće građana u kreiranju javnih politika na lokalnom nivou, rekla je državna sekretarka.

Kako je istaknuto na sajtu ministarstva, MDULS predano radi na jačanju odgovorne vlasti, dobrog upravljanja, transparentnosti i vrednostima koje su podržane ovim projektom.

– U prilog posvećenosti unapređenju partnerskog odnosa sa jedinicama lokalne samouprave govori i činjenica da je Vlada Srbije ove godine uvećala budžet Ministarstva za realizaciju više strateški važnih projekata na lokalu, istakla je Mačužić Puzić.

Ona je dodala da je saradnja sa civilnim društvom Srbija podigla na viši nivo zahvaljujući i Portalu eKonsultacije, koji je u decembru prošle godine pušten u rad i da putem ove platforme građani na jednom mestu imaju uvid u sve propise i dokumente javnih politika, i to od samog početka procesa njihove izrade.

– Zajednički trud koji ulažemo je jedini način da administraciju reformišemo u profesionalniji, moderniji, brži i efikasniji servis građana i privrede. Projekat je dobar primer da poboljšanje kvaliteta života na lokalu, kroz jačanje kapaciteta jedinica lokalne samouprave, ostaje visoko na listi prioriteta MDULS, zaključila je državna sekretarka.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime