Leskovac uređuje korito reke Šaranice

0
Fotografije preuzete sa https://gradleskovac.org/23239/
Fotografije preuzete sa https://gradleskovac.org/23239/

U toku je izgradnja potpornog zida i uređenje dela korita reke Šaranice za koje je grad Leskovac izdvojio 20.1 milion dinara iz budžeta.

„Grad nastoji da svake godine povećava novčana sredstva iz budžeta za ovu oblast, a sve u cilju redovnog održavanja postojećih vodotoka i sprečavanja nastajanja poplava i preventivnog ublažavanja posledica njihovog delovanja. Za tekuću, 2024. godinu, operativnim planom su predviđeni radovi na 13 lokacije u ukupnoj vrednosti od 41.954.268,42 dinara“, rekao je Milan Popović, šef Odeljenja za opštu upravu i zajedničke poslove, koji je danas sa gradonačelnik Leskovca, dr Goranom Cvetanovićem obišao radove.

U toku su radovi na još dva mosta, radovi na drugoj lokaciji su u završnoj fazi i krenulo se sa ovom lokacijom, na ovaj način vrši se regulacija samog profila korita reke, povećava se propusna moć samog korita, štite mostovi i saobraćajnice na istom, rekao je Rade Velinov, šef Odeljenja za privredu i poljoprivredu.

Fotografije preuzete sa https://gradleskovac.org/23239/
Fotografije preuzete sa https://gradleskovac.org/23239/

„U završnoj fazi su radovi na Rudarskom kanalu, to je deonica od železničke pruge prema kasarni Južni logor, KO Bratmilovce površina tog kanala je dva kilometra, vrše se radovi na prihvatnim kanalima u KO Vlase prema Gornjem i Donjem Trnjanu i Gornjem i Donjem Sinkovcu do hisarskog kanala, 4,8 km je deonica. U Donjoj Slatini ova utvrda je završena pre par dana, tako da svi radovi u skladu sa operativnim planom idu planiranom dinamikom“, rekao je on.

Grad Leskovac od 2012. godine, redovno donosi Operativne planove odbrane od poplava za vode drugog reda. Planovima se određuju radovi na čišćenju i regulaciji propusta, vodotokova, rasteretnih i odvodnih kanala, kao i preventivni radovi na kritičnim deonicama. Za ove radove Grad je za period 2012 – 2023. godine, izdvojio oko 145 miliona dinara, ne računajući radove na rasteretnom kanalu Tulovske reke koji su vredni 37,5 miliona dinara, navedeno je u saopštenju objavljenom na sajtu Grada Leskovca.

 

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime