Leskovac dobija fabriku za prečišćavanje otpadnih voda

0
Prečišćavanja otpadnih voda
Foto: Ilustracija pixabay.com

Ulaganjima Vlade Srbije, Vlade Holandije i Grada Leskovca, za manje od godinu dana u funkciji će biti najmodernija fabrika za prečišćavanje svih otpadnih voda sa teritorije grada Leskovca i šesnaest okolnih naselja, čija će izgradnja koštati oko 27 miliona eura.

Uz fabriku za prečišćavanje voda, gradi se i linija mulja koja će se koristiti za đubrenje i proizvodnju biogasa.

Proteklih decenija celokupna leskovačka kanalizacija ulivala se u reku Veternicu na samo četiri kilometra od strogog centra grada i oticala kroz obližnje selo Bogojevce.

Sve to uzrokovalo je izuzetno nepovoljnu ekološku i epidemiološku situaciju, naročito u letnjim mesecima, kada se neprijatan miris iz reke širio do obližnjih kuća i naselja.

Po rečima gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića, izgradnjom fabrike za prečišćavanje otpadnih voda biće zaokružen komunalni sistem, voda čistija i kvalitetnija a životinjski i biljni svet potpuno zaštićen.

Time će i ekonomija biti na dobitku, kao i zadovoljstvo i  životni standard građana.

Ovaj medijski sadržaj sufinansiran je iz budžeta Grada Leskovca u okviru projekta „Eko Leskovac“. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime