Kruševac: Nastavak ekoloških projekata

0
Foto: krusevac.ls.gov.rs

Ekologija i koncept “zelenog grada” bile su tema sastanka čelnika opštine Kruševac sa predstavnicima nemačke “KfW” banke i ministrom Tomislavom Momirovićem.

Razgovaralo se i o situaciji sa upravljanjem otpadom i projektu izgradnje regionalne deponije u Kruševcu, prenosi zvanični sajt Kruševca. Prisustvovala je gradonačelnica Jasmina Palurović, izvršna direktorka “KfW” banke Kristijana Lajbah, kao i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Nakon sastanka, učesnici su obišli Postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda, u koje je uloženo više od 25 miliona evra. Taj projekat je realizovan zahvaljujući saradnji sa “KfW” bankom i resornim ministarstvom.

Gradonačelnica Kruševca je istakla izuzetne rezultate saradnje koji se odnose na poštovanje „zelene agende“, očuvanje životne sredine i poboljšanje kvaliteta života građana.

Izvršna direktorka “KfW” banke je naglasila da Postrojenje za preradu otpadnih voda koje je izgrađeno može da bude model za celu Srbiju.

Ministar Momirović je rekao da je obim investicija u izgradnju i modernizaciju komunalne infrastrukture koje se sprovode sa nemačkom razvojnom bankom “KfW” blizu 400 miliona evra.

Podsećamo, Kruševac intenzivno radi na projektu zapošljavanja ugroženih grupa.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime