Kraljevo: Poseta delegacije iz Turske

0
Fotografija preuzeta sa sajta kraljevo.rs

Predstavnici turske opštine Karataj, iz Grada Konje, zaduženi za spoljne poslove odnosno međunarodnu saradnju, posetili su Kraljevo.

Zvaničnici turskog Grada sastali su se sa gradonačelnikom Predragom Terzićem u Gradskoj kući, prenosi zvanični sajt Grada Kraljeva.

Prema njegovim rečima, prilikom prve poseteKraljevu, gosti iz Turske predstavili su brojne potencijale svoje opštine iz oblasti školstva, sporta, turizma, privrede, kulture i zaštite životne sredine.

– Mislim da od naših gostiju možemo mnogo toga da naučimo iz oblasti osnovnog i srednjoškolskog obrazovanja jer se njihova deca bave inovacijama, prave čak i robote, uče mnogo, ali uče i kako da znanje koje su stekli primene u praksi – izjavio je Terzić.

On je dodao da je opština Karataj uradila mnogo u oblasti zaštite životne sredine.

– Od početaka reciklaže su uključeni u taj proces, vrše selekciju otpada i trude se da izgradnjom velikog broja parkova i solarnih elektrana štite životnu sredinu. U toj oblasti sigurno ćemo pokušati da njihove metode primenimo i u Srbiji odnosno u našem gradu – naglasio je Terzić. .

Terzić je konstatovao da postoji i prostor za saradnju u oblasti sporta, budući da ova opština ima fudbalske i košarkaške klubove, a u poslednjih nekoliko godina kraljevački sportisti beleže odlične rezultate.

Predstavnik opštine Karataj zadužen za međunarodnu saradnju Fuat Ozdžan zahvalio je gradonačelniku na gostoprimstvu.

– Karataj ima mnogo investicija koje se ostvaruju kroz turizam, kulturno nasleđe i na druge načine i uvideli smo da postoje mnoge šanse za saradnju koju možemo uspostaviti posredstvom naših firmi ili preko lokalnih samouprava – istakao je Ozdžan.

Podsećamo, u Kraljevu je pre nekoliko dana počela sanacija keja nakon poplava.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime