Kragujevac: Nova stolarija i kotao za grejanje za đake u Resniku

0
škola resnik exterijer
Fotografija: Info služba Kragujevca

Oronula škola u Resniku kod Kragujevca umesto starih peći „bubnjara“ sada ima novi kotao na čvrsto gorivo. U njoj boravi i uči sedamdeset đaka, kojima će ove zime konačno biti toplo.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić i Gradski većnik za obrazovanje Dušan Aleksić sa saradnicima, obišli su izdvojeno odeljenje OŠ „Sreten Mladenović“ u Resniku u kojoj je zamenjena dotrajala stolarija i izvršena modernizacija grejanja.

Školska zgrada je bila u vrlo devastiranom stanju. Tokom leta u potpunosti je zamenjena stolarija i izvršena modernizacija grejanja. Škola sada ima kotlarnicu sa kotlom na čvrsto gorivo koja je zamenila peći bubnjare. Prema rečima gradonačelnika Dašića, za ove radove je izdvojeno oko 10 miliona dinara iz gradskog budžeta.

kotao na čvrsto gorivo
Fotografija: Info služba Kragujevca

Novi kotao za parno grejanje i nova stolarija omogućiće kvalitetnije grejanje i manje rasipanje energije. Tome se doprinosi boljoj energetskoj efikasnost objekta, kao i konfornijem boravku u školi koja ima 70 učenika.

Gradski većnik za obrazovanje Dušan Aleksić, je rekao da su uoči početka nove školske godine, uslovi u školama znatno bolji nego ranije, posebno kada je u pitanju zagrevanje u zimskom periodu.

Ne postoji ni jedna škola u kojoj nešto nije ulagano u protekle tri godine, bilo da se nalazi na gradskom, prigradskom ili seoskom području.

Podsećamo da su u toku radovi na energetskoj sanaciji zgrade Osnovne škole „Dragiša Luković – Španac“, u kragujevačkom naselju Beloševac.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime