Kragujevac: Nastavlja se subvencionisana energetska sanacija

0
soliter rekonstrukcija fasade
Foto: Ilustracija, Pixabay

Za januar najavljen novi konkurs za subvencije za energetsku sanaciju stambenih zgrada iz sredstava koje obezbeđuje nadležno ministarstvo zajedno sa EBRD.

Gradska enrgetska menadžerka Kragujevca Ana Radojević najavila je da će i u 2024. godini biti nastavljena subvencionisana energetska sanacija stambenih zgrada, stanova i kuća.

Već u januaru sledi novi konkurs koji je namenjen stambenim zajednicama.

„Ovaj konkurs je bio otvoren u toku novembra meseca, ali zbog velikog interesovanja planiramo da ga odmah nakon nove godine ponovo otvorimo“, rekla je Radojević.

Ona je dodala da za početak, stambene zgrade koje se greju na daljinsko grejanje, mogu da konkurišu za izradu dokumentacije. Kasnije se očekuju i subvencije za radove, kao što je slučaj za domaćinstva.

Ovaj projekat takođe sprovodi Ministartsvo rudarstva i energetike, zajedno sa Evropskom bankom za rekonstrukciju i razvoj.

Radojević je rekla i da je iz godine u godinu interesovanje građana za subvencionisanu energetsku sanacuju svojih stambenih objekata izuzetno veliko i da bi trebalo razmišljati o povećanju ukupnih sredstava koja je izdvajaju za subvencije.

Stavovi izneti u podržanom medijskom programu nužno ne izražavaju stavove grada Kragujevca koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime