Kragujevac: Konkurs za privrednike za sprovođenje mera energetske sanacije

0
rekonstrukcija kuće
Foto: Ilustracija, Canva

U Kragujevcu je raspisan javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije porodičnih kuća i stanova na teritoriji grada.

Konkurs sprovodi Grad Kragujevac u saradnji sa Ministarstvom rudarstva i energetike u okviru projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“.

Obrasci se mogu preuzeti na šalteru u zgradi Grada kao i na zvaničnom gradskom sajtu.

Uslovi koje privredni subjekti treba da ispune su uobičajeni kao kada se javljaju na bilo koji javni poziv, a jedan od najvažnijih je da posluju najmanje dve godine.

Ana Radojević, energetska menadžerka Kragujevca Foto: Info služba Kragujevca

“Kada u narednih par nedelja budu izabrani prvi privredni subjekti, sledi raspisivanje javnog poziva za građane koji će se odnositi na sve mere energetske efikasnosti: postavljanje stolarije, izolacije, zamena kotlova na čvrsto gorivo kotlovima na gas i pelet, solarni paneli, solarni kolektori i toplotne pumpe”, rekla je energetska menadžerka grada Kragujevca Ana Radojević.

Ona je istakla da će, za razliku od ranijih godina, konkurs za obe kategorije biti otvoren non stop, narednih pet godina, tako da i privredni subjekti i građani mogu da apliciraju u bilo kom trenutku.

Detaljne informacije možete saznati pristupom linku

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime