Kragujevac: Gejming industrija – šansa za mlade

0
Fotografija preuzeta sa sajta kragujevac.rs

Grad Kragujevac kroz projekat “Industrija video igara – perspektiva za mlade grada Kragujevca” nastoji da pomogne zapošljavanje mladih.

Tim povodom je u Biznis inovacionom centru održana konferencija sa temama poput kreativnih industrija i njihove uloge u lokalnom ekonomskom razvoju, prenosi zvanični sajt Grada Kragujevca.

Na konferenciji je bilo reči i o prezentaciji master programa 4.0 Univerziteta u Kragujevcu, kreiranju i razvoju kompjuterskih igara elementima vizuelnog koncepta, 3D računarskoj grafici i 3D modelovanju.

Projekat se realizuje pod pokroviteljstvom Grada, a sprovode ga IKT Klaster centralne Srbije i kragujevački Univerzitet.

Pomoćnik gradonačelnika zadužen za omladinu i saradnju sa Univerzitetom, Stefan Jovanović, je rekao da Grad finansira ovaj projekat u oblasti omladinske politike.

– Jedan deo projekata je i gejming industrija za koju smo svesni da je u ekspanziji. Kao lokalna samouprava i sektor koji se bavi mladima moramo više o tome da govorimo i promovišemo takve projekte i programe, jer mladima otvaraju spektar mogućnosti kojima mogu da se bave, zaposle i lepo zarađuju, kako bi sebi obezbedili kvalitetan život u svom gradu – rekao je Jovanović.

Cilj projekta

Kao osnovni cilj projekta navodi se unapređenje mogućnosti za sticanje kvalifikacija i razvoj kompetencija i inovativnost mladih u oblasti kreativnih industrija na teritoriji Kragujevca. Takođe, jedan od ciljeva je i promocija i unapređenje postojećih i kreiranje novih programa na Univerzitetu i IKT Klaster Akademiji.

IKT Klaster

IKT Klaster centralne Srbije uz podršku Biznis inovacionog centra a pod pokroviteljstvoma Grada, realizuje projekat sa idejom da mladima što više približimo gejming industriju kao jednu od IT industrija u ekspanziji. U Srbiji ima mnogo startapova i biznisa koji se bave ovom granom, kaže Branimir Dženopoljac, klaster menadžer. Univerzitet u Kragujevcu je otvorio master grupu što je dobra prilika da se mladi obrazuju u toj oblasti jer im otvara velike šanse da se u Kragujevcu bave IT industrijom.

Podsećamo, u okviru projekta „Čista Srbija“ Kragujevac će dobiti značajna infrastrukturna ulaganja.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime