Kragujevac: Energetska sanacija podstiče proizvodnju

0
Proizvodnja alu prozora
Fotografija Portal Naša mesta

Projekat energetske sanacije stanova i kuća povoljno utiče na proizvođače PVC i AL stolarije ne samo zbog povećanja proizvodnje, već i zbog obezbeđivanja njenog kontinuiteta u zimskom periodu.

Prosečna cena zamene stolarije u stanu ili u kući košta između 2.000 i 3.000 evra, ali se ta investicija kroz uštede vraća u periodu od 4 do 6 godina.

Alu vrata za terasu
Fotografija Portal Naša mesta

„Zamenom dotrajale stolarije i odgovarajućom termoizolacijom u kućama i stanovima utrošak energije za grejanje objekata zimi i njihovo rashlađivanje tokom leta, može se uštedeti i do 50 odsto potrošnje”,  rekao je Vladimir Marinković, izvršni direktor kompanije „Sunce“ iz Kragujevca za Portal Naša mesta.

Kompanija Sunce Marinković iz Kragujevca, jedna je od dvadesetak domaćih proizvođača AL i PVC stolarije koja isporučuje i montira svoje visokokvalitetne prozore i vrata građanima koji su konkurisali za subencije za poboljšanje energetske sanacije porodičnih kuća i stanova, u okviru projekta „Čista energija i energetska efikasnost za građane u Srbiji“.

Pravi trenutak za energetsku sanaciju stambenih objekata

“Sada je prava prilika da se, uz subvencije države, obavi taj važan posao pre nego što dođe do nagle eskalacije cena struje u čitavoj Evropi”, istakao je Marinković i dodao da je veoma dobro što je i država prepoznala važnost povećanja energetske efikasnosti i obezbedila podsticajna sredstva za zamenu stare dotrajale drvene ili metalne stolarije novim PVC ili AL prozora i vrata.

Proizvodnja alu prozora
Fotografija Portal Naša mesta

Sagovornik Portala Naša Mesta istakao je da projekat energetske sanacije stanova i kuća veoma povoljno utiče na proizvođače PVC i AL stolarije ne samo zbog povećanja proizvodnje, već i zbog obezbeđivanja njenog kontinuiteta u zimskom periodu.

“Nama to mnogo znači jer tokom proleća, leta i jeseni ima mnogo više posla, a učešćem u realizaciji ovog projekta zapošljavamo svoje kapacitete i tokom zime”, dodao je Marinković.

Podsećamo da su kragujevčani veoma zainteresovani da svoje domove učine energetski efikasnijim

Stavovi izneti u podržanom medijskom programu nužno ne izražavaju stavove grada Kragujevca koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime