Kontakt centar republičkih inspekcija povezan i sa svim lokalnim samoupravama

0
Foto: Pixabay.com

Kontakt centar republičkih inspekcija sada je povezan sa svim lokalnim samoupravama i na ovaj način prijave građana i privrede, koje nisu u nadležnosti republičkih inspekcija, prosleđuju se nadležnim lokalnim inspekcijama.

Baza Kontakt centra popunjena je svim potrebnim kontakt podacima iz jedinica lokalne samouprave.

Kontakt centar, koji je počeo sa radom u martu mesecu ove godine, do sada je primio i obradio skoro 10.000 predstavki, uglavnom za tržišnu, sanitarnu, poresku inspekciju i Inspektorat za rad,ali i druge republičke inspekcije.

Od prošlog meseca restrukturiran je izveštaj o radu kontakt centra, pa sadrži i informacije o odgovorima građanima i privredi poslatim iz jedinica lokalne samouprave, o postupanju prema njihovim predstavkama.

U narednom periodu očekuje se završetak povezivanja Kontakt centra sa softverom eInspektor, što će rezultirati daljim unapređenjem praćenja  podnete predstavke  – odnosno da li i kako je inspekcija postupila na osnovu dobijene predstavke, kao i kakvi su rezultati izvršenog inspekcijskog nadzora uključujući i praćenje sudskih predmeta proisteklih iz inspekcijskih nadzora.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime