Kompanija Huawei treći komercijalni korisnik Državnog data centra u Kragujevcu

0
Foto: Pixabay

Kancelarija za IT i eUpravu i kompanija Huawei potpisali su Ugovor o smeštanju opreme kojim ova IKT kompanija postaje još jedan komercijalni korisnik Državnog data centra u Kragujevcu. Ugovor su potpisali generalni direktor kompanije Huawei u Srbiji, gospodin Čen Čen i direktor Kancelarije za IT i eUpravu, dr Mihailo Jovanović.

Direktor Kancelarije za IT i eUpravu, dr Mihailo Jovanović, istakao je značaj potpisivanja ugovora sa kompanijom Huawei.

„Potpisivanje komercijalnog ugovora za smeštanje opreme i podataka u Državnom data centru u Kragujevcu sa kompanijom Huawei je od velikog značaja za našu zemlju. Ovaj ugovor predstavlja dokaz koliko jedna od vodećih svetskih IKT kompanija kao što je Huawei veruje u Srbiju, u to da smo pouzdani, bezbedni, da imamo data centar koji ispunjava najviše tehničke i bezbednosne standarde, kao i edukovane stručnjake koji mogu da upravljaju data centrom. Dokaz da je Srbija odlično mesto za razvoj IKT sektora i inovacija. Ovo je samo prvi korak, verujem da će tokom naredne godine Huawei proširiti količinu opreme i podataka koje čuva u Srbiji i da će odatle pružati što veći broj IKT usluga zemljama regiona i cele Evrope.“, istakao je Jovanović.

Generalni direktor kompanije Huawei, Čen Čen, istakao je da će kompanija Huawei u budućnosti investirati još više u ovakve projekte.

“Izuzetno nam je drago što smo deo ovog projekta i što ćemo imati priliku da prisustvujemo ceremoniji otvaranja. Najsavremeniji računarski sistemi visokih performansi zajedno sa softverskom platformom za veštačku inteligenciju kompanije Huawei biće smešteni u Državnom data centru u Kragujevcu“, poručio je generalni direktor Huawei kompanije u Srbiji gospodin Čen Čen.

Huawei je u Beogradu tokom septembra meseca otvorio svoj centar za inovacije i digitalni razvoj u prisustvu Ane Brnabić, predsednice Vlade Republike Srbije, Nj. E. Čen Bo, ambasadorke Narodne Republike Kine i Mihaila Jovanovića, direktora Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu. Inovacioni centar ima centralnu ulogu u digitalnoj transformaciji celog regiona. Težnja kompanije Huawei je da motiviše lokalne partnere i start-up zajednicu da u okviru ovog centra zajednički kreiraju savremena rešenja za industrijsku primenu.

Kompanija Huawei u Srbiji posluje već 15 godina, sa željom da digitalizaciju približi svim ljudima, dovede je u svaki dom i kompaniju, kako bi se stvorio u potpunosti povezan “inteligentan svet”. Huawei se pokazao kao jedan od najbitnijih partnera Vlade Republike Srbije čija je saradnja bazirana na inovacijama, kreativnosti, istraživanju i razvoju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime