Jedinicama lokalne samouprave dostupna nova G2G usluga – ispit za komunalnog milicionara

0
45 novih komunalnih milicionara
Foto: Ilustracija, Pixabay.com

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave objavilo je da je u okviru softverskog rešenja za stručne ispite uspostavilo nove usluge elektronske uprave u poslovima koji se odnose na prijavu kandidata za polaganje Ispita za komunalnog milicionara, izdavanje uverenja i pribavljanje podataka po službenoj dužnosti o činjenicama upisanim u Evidenciju o položenom ispitu za komunalnog milicionara.

Takođe, omogućeno je i pribavljanje i ustupanje podataka u elektronskom obliku iz Evidencije o položenom ispitu za komunalnog milicionara preko Servisne magistrale organa.

Nove G2G usluge dostupne su organima jedinica lokalne samouprave od 1. januara 2022. godine.

– Uspostavljanjem ovih usluga, Ministarstvo je u oblasti stručnih ispita u potpunosti izvršilo obavezu utvrđenu Zakonom o elektronskoj upravi, kojom se propisuje dužnost organa da izrade softversko rešenje koje omogućava korišćenje usluga elektronske uprave iz njegove nadležnosti. U prethodnom periodu usluge su omogućene u preostalim stručnim ispitima u delokrugu Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave (državni stručni ispit, poseban stručni ispit za matičara i ispit za inspektora), istaknuto je u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime