Sombor: Javni poziv za privredne subjekte koji se bave energetskom sanacijom

0
grad sombor
Foto: Ilustracija, Pexels

Grad Sombor raspisao je 23. maja javni poziv za privredne subjekte koji su zainteresovani za sprovođenje mera energetske sanacije na porodičnim stanovima i kućama na teritoriji Grada Sombora.

Kako je navedeno na gradskom sajtu, ove godine sufinansiraće se zamena spoljnih prozora i vrata i drugih transparentnih elemenata termičkog omotača sa odgovarajućim termičkim svojstvima prema negrejanim prostorijama za porodične kuće i stanove;  postavljanje i nabavka materijala za termičku izolaciju zidova, podova na tlu i ostalih delova termičkog omotača prema negrejanom prostoru.

Takođe će se sufinansirati postavljanje i nabavka materijala za  termičku izolaciju ispod krovnog pokrivača za porodične kuće; nabavka i instalacija kotlova na prirodni gas i/ili biomasu (drvni pelet, briket, sečka), grejača prostora, ili zamena postojećeg grejača prostora (kotao ili peć) efikasnijim, za porodične kuće i stanove; zamena postojeće ili ugradnja nove cevne mreže, grejnih tela-radijatora i pratećeg pribora za porodične kuće i stanove; nabavka i ugradnja toplotnih pumpi i prateće instalacije grejnog sistema (grejač prostora ili kombinovani grejač) za porodične kuće; nabavka i ugradnja solarnih kolektora u instalaciju za centralnu pripremu potrošne tople vode za grejanje sanitarne potrošne tople vode i prateće instalacije grejnog sistema za porodične kuće.

Javni poziv za učešće privrednih subjekata u sprovođenju mera energetske sanacije stambenih objekata na teritoriji Grada Sombora za 2022. godinu možete da pogledate linku.

Nakon što se završi ovaj javni poziv i budu odabrani privredni subjekti, biće raspisan javni poziv za domaćinstva koja žele svoj dom da učine energetski efikasnijim, dodato je u saopštenju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime