Izgradnja reciklažnog centra u Batajnici

0
reciklažni centar batajnica
Foto: Printscreen, opština Zemun

Jedan od 10 centara za skupljanje i reciklažu otpada u Beogradu biće izgrađen u Ulici  Široki put u Batajnici, objavljeno je danas na zvaničnom sajtu gradske opštine Zemun.

Javni uvid u Nacrt plana detaljne regulacije navedene saobraćajnice otvoren je do 31. januara.

Nacrt plana daje rešenje za povezivanje područja planiranih za privredne delatnosti sa javnom saobraćajnicom i definiše ukrštanja sa mrežom servisnih puteva uz auto put E-75 duž predviđenog koridora, površine oko 17 hektara. Pored mreže saobraćajnica planirane površine javnih namena su i reciklažni centar, zaštitni zeleni pojas i komunalne staze.

– O neophodnosti izgradnje reciklažnog centra izjasnila se gradska vlast usvajanjem rešenja o njegovoj izgradnji 2016. godine na lokaciji nelegalne deponije, koja je više puta s manje ili više rezultata uklanjana. Objekat će doprineti higijenskom izgledu ovog dela Batajnice, kojem gravitiraju vlasnici vikendica i rekreativci, posebno vezani za Dunav, stoji u saopštenju.

Takođe je istaknuto da regulacija predviđena nacrtom plana predlože da saobraćajnica Široki put bude široka najmanje 16 metara, da od toga kolovoz zauzima najmanje sedam, a dvosmerne biciklističke staze po 2,25 sa zaštitnim obostranim trotoarima od po 0,75 metara.

– U širinu saobraćajnice ulazi i zeleni pojas sa drvoredom širine dva metra, obostranim trotoarima od po metar i po i bankinama od 50 centimetara širine. Linearni elementi zelenila, jednostrani drvored i travne baštice, sačuvaće izgled Širokog puta na koji su građani navikli, dok će se na denivelisanom ukrštaju preko saobraćajnice prvog reda zadržati elementi poprečnog profila, navodi se na gradskom sajtu.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime