Izgradnja podzemne garaže kod hale Pinki u Zemunu polovinom sledeće godine

0
Foto: Pixabay.com

Dugo očekivana gradnja podzemne garaže kod hale SRC Pinki u Zemunu, trebalo bi da počne sledeće godine.

Kako je za “Novosti” potvrdio predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević, početkom 2021. trebalo bi da stigne građevinska dozvola, a planirano je da se napravi prostor za 160 automobila.

Posle višegodišnjih, zamršenih imovinsko-pravnih odnosa, konačno se nazire rešenje ovog problema, čime će se rešiti problem parkiranja u centru ove opštine na Dunavu.

– Administrativni deo projekta se privodi kraju, a dobijanje dozvole za gradnju očekujemo početkom sledeće godine – kaže za Novosti predsednik Kovačević. – Radovi na izgradnji podzemne garaže, sa kapacitetom od oko 160 mesta, počeće polovinom 2021.

Prema njegovim rečima, Grad je pokrenuo inicijativu za vraćanje ovog sportsko-rekreativnog centra u državnu svojinu, što će omogućiti imovinski i pravni osnov za ulaganje u rekonstrukciju objekta.

Kako je ranije najavljeno iz JKP Parking servis, površina buduće podzemne pravougaone garaže u srcu Zemuna trebalo bi da bude oko 6.365 kvadrata. Planirano je da se napravi jedna podzemna etaža, te dva pristupa sa rampama.

Ulazna rampa za automobile trebalo bi da bude na prilazu iz ulice Gradski park, dok je izlazna u Nemanjinoj.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime