Investicije u nabavku opreme za preradu voća i povrća podržane sa preko 15 miliona dinara

0
festival vina Župa
Foto: Ilustracija, Pexels

Pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Čedomir Božić uručio je danas ugovore o dodeli ukupno 15,98 miliona dinara za sufinansiranje investicija u nabavku opreme za preradu voća i povrća.

Kako se navodi u saopštenju Pokrajinske vlade, na ovogodišnjem konkursu bespovratna sredstva su dobile registrovane preduzetničke radnje i zemljoradničke zadruge, koje će u podržane investicije uložiti 15,5 miliona dinara sopstvenog novca.

Božić je ovom prilikom istakao da će poljoprivrednici odobrena sredstva iskoristiti za nabavku opreme neophodne u procesu proizvodnje – od prijema, obrade i pakovanja do zamrzavanja proizvoda.

– Pozivam poljoprivrednike da apliciraju za sredstva koja smo opredelili putem ovogodišnjih konkursnih linija. Cilj nam je da se poveća broj učesnika na ovom konkursu, kao i na konkursu za preradu mesa i mleka, kako bi se unapredila prerada i stvaranje finalnog proizvoda, dodao je Božić.

On je podsetio na to da je Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu u 2022. godini ima 20 odsto veći budžet nego prošle godine, te da su gotovo sva sredstva opredeljena preko konkursnih linija.

Na konkursu za investicije u preradu voća i povrća maksimalan iznos sredstava po jednoj prijavi nije mogao biti veći od dva miliona dinara, odnosno 2,2 miliona za žene preduzetnice, preduzetnike i pravna lica čija se investicija realizuje u otežanim uslovima rada u poljoprivredi, kao i za mlađe od 40 godina. Minimalan iznos po prijavi mogao je biti 100.000 dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime