Sajam privrede i investicija „Invest Expo 2022“ 17. i 18. marta u Kragujevcu

0
Invest Expo 2022 u Kragujevcu
Foto: Grad Kragujevac

Grad Kragujevac će 17. i 18. marta biti domaćim Sajma privrede i investicija INVEST EXPO 2022, objavljeno je danas na gradskom sajtu.

Događaj organizuje Šumadija sajam uz podršku Privredne komore Srbije i lokalne samouprave.

Kako se navodi na sajtu grada Kragujevca, ovo okupljanje predstavlja platformu za promociju međunarodnih i domaćih investicionih i razvojnih projekata, potencijala gradova i opština Srbije, kompanija kao nosioca razvojnih i investicionih projekata, turističkih lokacija, vlasnika komercijalnih nekretnina, ali i industrijskih zona, naučno – tehnoloških parkova, inovativnih startapova, biznis anđela i poslovne javnosti.

– Privredna komora Srbije i Šumadija sajam prepoznali su pravi trenutak za predstavljanje potencijala grada Kragujevca. U susret takvom sajmu, veliko mi je zadovoljstvo da pozovem investicioni svet da nam se ovde pridruži u martu, rekao je gradonačelnik Nikola Dašić.

Kragujevac predstavljen na svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai

Kragujevac i čitav region Šumadije već godinama beleže rast izvoza 30 odsto i grad se, pored Beograda i Novog Sada, predstavio na svetskoj izložbi Expo 2020 Dubai.

– Kragujevac je ozbiljan industrijski centar u Evropi i to je razlog zašto nećemo dopustiti da živimo na tom talasu prepoznavanja. Grabimo dalje i namećemo se, u nameri da zadržimo lidersku poziciju i interancionalizujemo našu privredu. INVEST EKSPO je još jedna prilika da predstavimo to što jesmo, dodao je Dašić.

Strane direktne investicije u Kragujevcu

– Privredna komora Srbije odlučila je da podrži organizaciju ovog sajma imajući u vidu značaj intenziviranja investicionih aktivnosti za dalje podsticanje poslovnih aktivnosti na teritoriji Srbije, rekao je Predrag Lučić, direktor Regionalne privredne komore Šumadije i Pomoravlja.

On je istakao da je Kragujevac jedan od najznačajnijih poslovnih i investicionih habova u ovom delu jugoistočne Evrope, zato što i dalje beleži značajan priliv stranih direktnih investicija.

Predstavljanje potencijala grada

– Sajam privrede i investicija za Šumadija sajam predstavlja investicioni projekat i priliku da Kragujevac koji beleži ozbiljan iskorak, prezentuje svoje potencijale, rekao je Aleksandar Lazović, direktor Šumadija sajma, dodavši da pored poziva koji upućuju privrednicima i lokalnim samoupravama, očekuju kompletan bankarski sektor i osiguravajuća društva.

– To je prilika da kroz ovaj sajam predstavimo reprezente grada Kragujevca, poput privrednika, Univerziteta ili, recimo, Energetike. Želimo da napravimo jedan ozbiljan biznis forum i da Kragujevac, koji su pored ostalih prepoznali Fijat, Simens, a sada i Škoda, predstavimo na najkvalitetniji način, zaključio je Lazović.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Molimo, unesite svoje ime